Fulfilment proces

B2B.jfif

Ons B2B Fulfilment helpt bedrijven met de opslag en bezorging van grote en afwijkende producten. 
Voor veel bedrijven is het lastig zoeken naar een fulfilmenbedrijf die kleine én grote producten wil opslaan.
Daarom hebben wij besloten om ons proces opnieuw in te richten zodat deze combinatie vlekkeloos verloopt.

Wij hebben speciale afspraken gemaakt met vervoerders die ook XL pakketten en pallets bij bedrijven bezorgen. 

 

B2B.jfif
 

1. GOEDEREN ONTVANGST

De goederen die binnenkomen worden uitermate zorgvuldig gecontroleerd, omdat we weten wat de negatieve effecten zijn van een foutieve ontvangst controle. Tegelijkertijd is de ontvangst controle-afdeling gefocust op een snelle verwerking.

2. OPSLAG

NVD Cargo beschikt over opslagruimte die naar behoefte aangepast kan worden. U betaalt alleen voor de opslaglocaties die u gebruikt. Daarnaast werken we met vaste prijzen, zodat u altijd een transparant en betrouwbaar beeld heeft van de kosten.
NVD Cargo beschikt over diverse typen opslaglocaties:
Palletlocatie, Bulklocaties, Orderpicklocaties

3. VOORRAAD BEHEER

De voorraadmutaties registreren wij in het warehouse management systeem (WMS). Bij het registreren van de verwerking van de goederen (bij ontvangst, opslag, orderpicking, etc) is het scannen van uw product aan de hand van een barcode essentieel. Uw producten dienen dan ook allemaal van een barcode te zijn voorzien. De voorraadinformatie bij NVD Cargo is altijd realtime beschikbaar. Er is geen sprake van een vertraging of onduidelijkheid in het overdragen van voorraadinformatie.

4. IT KOPELING

Wij zorgen voor een koppeling tussen uw webshop-IT-systeem en ons WMS voor het realtime doorgeven van orders. Hierdoor kunnen wij nog efficiënter ons proces verzorgen en u nog meer ontzorgen. We koppelen met de meeste populaire webshop-
platformen in enkele minuten! Er zijn plug&play
koppelingen beschikbaar voor Magento 1 & 2,
WooCommerce, Shopify, ShopWare, LightSpeed,
Bol.com Plaza en CCV Shop.

5. ORDERVERWERKING

Uw product mag eindelijk naar de eindgebruiker, wij mogen beginnen met orderpicken. NVD Cargo werkt in het orderpickingproces zonder orderpicklijsten. Alle orders zijn via pols-barcodelezers uitleesbaar. Nadat een order via een barcodescanner is gepickt wordt deze via een put-to-light-systeem aan een specifiek winkelmandje toegewezen

6. INPAKKEN

Uw producten zijn gepikt en worden gereed gemaakt voor levering naar de eindgebruiker. Wij verwerken de producten in de verpakking zoals u dat graag ziet. Ieder product verdient een specifieke verpakking om in perfecte staat bij uw klant afgeleverd te worden. Door onze schaalgrootte als verpakkingsspecialist bieden wij u tevens het voordeel, dat wij op grote schaal specifieke verpakkingsmaterialen efficiënt voor u kunnen inkopen.

7. VERZENDEN

NVD Cargo werkt alleen samen met gerenommeerde verzendpartners zoals PostNL, DHL, Selektvracht, UPS, DPD en GLS. Met al deze vervoerders hebben wij gestandaardiseerde IT-koppelingen waardoor voormelding, track&trace codes, printen van labels probleemloos verloopt. Vanuit ons IT-systeem kunnen wij uw klant een notificatiemail sturen (vanuit uw naam) waardoor uw klant op de hoogte is dat het pakket verzonden is. Standaard hanteren wij een cut-off tijd van 16 uur. Alle bestellingen tot die tijd worden nog dezelfde dag verzonden. Andere cut-off-tijden zijn bespreekbaar.

9. RETOUR-LOGISTIEK

Retourenlogistiek bepaalt mede de tevredenheid van een klant! Bij NVD Cargo worden de retouren dagelijks aangeleverd door de verschillende distributeurs. Bij aanlevering voor 12:00 uur worden deze door ons nog dezelfde dag verwerkt.

10. RAPORTAGE

Als klant van NVD Cargo beschikt u over een eigen portal waarin u op ieder moment van de dag realtime inzicht heeft in onderstaande punten.

  • Voorraadbeheer en voorraadmutaties

  • Inbound informatie (alle documenten ingescand als pdf)

  • Outbound informatie (pakbon ingescand als pdf)

  • Track en trace codes

  • Minimum stock alerts

11. CUSTOMER SERVICE

Onze afdeling customer-service vervult een centrale rol in onze organisatie. Professionele medewerkers in ons call-center kennen de details van de bedrijfsprocessen en kunnen u up-to-date informeren over de status van een goederenontvangst, voorraad, orderafhandeling, retouren etc. Binnen onze afdeling klantenservice beschikken wij over een aantal vaste aanspreekpunten op het gebied van e-fulfilment.

 
dozen

WEBSHOPS WAARMEE WIJ KUNNEN KOPPELEN

magento-1-1-1-1-1-300x288.png
downloaden.png
images.png
g0-integration-3pv-wooocommerce.web.597.
20201105081120-52a4e80a0d5305acd194d15c4
downloaden (1).png
logo_bolcom-1.jpg
downloaden (2).png